Mobirise Website Builder

Személyes Coaching

Shadow coaching, training on the job, coaching, személyes oktatás, monitoring, feedback...

Szavak, amelyek mögött két ember meghitt szakmai kommunikációja van.

• Mick Cope: „A coaching együttműködésre épülő partneri kapcsolat.., hogy az ügyfél elérje a kívánt eredményt. A képlet egyszerű: a coaching nem más, mint tartós változás által biztosított érték teremtése.”

• Werner Vogelauer: „A coaching az ügyfél szakmai világát és személyes szempontjait összekapcsoló munka; célorientált és szituatív jellegű kísérés; egyenrangúságban zajló folyamat; a továbbfejlődés támogatása.”

• Mary Beth O’Neill: „A vezetői coaching lényege, hogy segítse a vezetőt a kihívások leküzdésében és abban, hogy a közben tanultakat a szervezet számára eredményekké alakíthassa át. Célja, hogy a beosztottak hatékonyabb irányítása érdekében a vezetőt saját csapata felé fordítsa. Ennek köszönhetően a vezető és csapata egyaránt eredményesebbé válhat.”

• John Whitmore: „A coaching célja az egyénben rejlő lehetőségek kibontakoztatása teljesítményének javítása által. Nem az illető tanítását jelenti, hanem a tanuláshoz való hozzásegítését”.

• Dr. Heidrich Balázs: „A coaching egy olyan támogató kapcsolat, amely a vezetői autoritással rendelkező ügyfél és a coach között zajlik, formálisan meghatározott egyezség keretein belül, közösen meghatározott célok elérése érdekében.”

• Szabó-Meier-Hankovszky: „A coachingban meg lehet az a bizonyosságunk, hogy egyéni és testre szabott megoldások születnek, amelyeket meg is lehet valósítani, azáltal, hogy mind a célt, mind a megoldásokat és hozzájuk vezető utat is az ügyfél térképezi fel és találja ki.”

Hogyan történik a gyakorlatban?
- Eltöltök egy pár órát, egy napot, egy hetet a csapat tagjaival és figyelek, jegyzetelek, rögzítek, majd kielemezzük és erre vagy személyes, vagy csoportos oktatást szervezünk.
- Felvett tárgyalást, telefonbeszélgetést együtt meghallgatunk, kielemezzük és feladatokat, változtatásokat, ötleteket dolgozunk ki.
- Elvonulunk és megbeszéljük a munkatárs gondolatait, nehézségeit, vágyait, korlátait, lehetőségeit, adottságait – ebből elemzést, következtetést tennivalókat, lehetőségeket fogalmazunk meg.
- Magánszemély esetében személyesen beszéljük meg az igényeket és lehetőségeket.

© Copyright 2025 László Zoltán. All Rights Reserved.

HTML Code Generator